Brood zonder
kneden
Ingrediënten:
420 gram tarwemeel, tarwebloem, kruisherenmix, ujes
molenbrood of speltbloem. (andere meelsoorten heb ik nog niet getest).
7 gram droge gist,
10
gram zout,
350 ml water (lauw).
Instructie:
Doe alle ingrediënten bij elkaar.
Roer
alles goed door elkaar.
Zet
dit in een kom afgedekt met plastic op kamertemperatuur 12 tot 24 uur weg.
Na
deze 12 tot 24 uur, ontlucht het gerezen deeg.
Vorm
het deeg tot een bol en zet dit nu 2 uur afgedekt met plastic op
kamertemperatuur weg.
Zorg
dat je na deze 2 uur een voorverwarmde gietijzeren pan met deksel in de oven
hebt.
Laat
de bol deeg in deze hete pan vallen.
Laat
dit 1/2 uur met deksel op de pan bakken bij een oventemperatuur van 230 graden.
Daarna
nog 15 min zonder deksel.
(ik
heb dit ook in een broodbakvorm gedaan en dat werkt ook.)
Verdere info op internet: http://www.kooklesthuis.com/kooklessen/brood-bakken-zonder-kneden/